Persembe akşamı saat 18:00 sularında Sarıkavak köyünde çıkan yangın´da 7 ev yandı.İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Sarıkavak köyünün Kuşlar Mahallesi'ndeki bir evde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki evlere sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine İskilip ve Tosya belediyeleri ile Orman İşletme Şefliğine ait arazözler gönderildi.Yangına ilk müdahaleyi İskilip AK Parti İlçe başkanı Mustafa lek´in yangını haberini alır almaz İskilip Orman Müdürüyle irtibata gecmesiyle olay yerine gönderilen Orman İşletmesi Şefliği arönjörleri ve orman yangın aracı müdahale etti.
Yangın haberini alıralmaz olay yerine hareket eden İskilip AK Parti İl genel meçlis üyeleri Fehmi Yağlı ve Duran Bıyık yangın söndürme çalışmalarını takip ederken Fehmi yağlı yaptığı açıklamada Dün gece Sarıkavak Köyü Kuşlar Mahallesi'nde ki yangını duyunca derhal olay mahalline Duran Bıyık ve üç arkadaşımızla birlikte intikal ettik. Şükürler olsun ki yangın esnasında şiddetli yağmur nedeniyle binlerce dekar ormanımız yanmaktan kurtulmuş. Ülkemiz adına çok büyük tehlike atlattık. Mahalle terkedilmiş bir mezra. Can kaybımızda yok. Geçmiş olsun dedi.