Tarih : 09 Þubat 2012
Ýskilip Þehir Stadý’nýn Ýsmi Deðiþiyor.
Ýskilipliyiz.com köþe yazarlarýndan Nazif Yýlmaz’ýn 26 Aralýk 2011 tarihli köþe yazýsýnda Þehit Uzman Çavuþ Mikail Kaya’nýn isminin Ýskilip Þehir Stadý’na verilmesi þu sözlerle gündeme gelmiþti. “Son olarak sayýn Belediye Baþkanýmýza bir ricam olacak; "Baþkaným yýlarca Ýskilipspor'da top koþturan daha sonra uzman çavuþ olup Siirt ' te þehit olan MÝKAÝL KAYA' nýn isminin Ýskilip þehir Stadý'na verilmesini istiyoruz. Ýl müdürü Haþim Eðer beyle görüþmemizde Belediye Meclisi karar alsýn tarafýmýza bildirsin. Ankara'ya yazalým." dedi. lütfen bu konuda kararý çýkartmanýzý rica ediyoruz saygý ve sevgilerimle."
Bugün ise Ýskilip Belediye Meclisi toplantý yaptý. Toplantýda alýnacak Meclis kararlarýnýn içerisinde Ýskilip Þehir Stadý’na Þehit Mikail Kaya Ýskilip Þehir Stadyumu isminin verilmeside vardý.
Belediye Meclis Üyesi Duran Kula tarafýndan Belediye Meclisine sunulan “Ýskilip Þehir Stadý” isminin “Þehit Mikail Kaya Ýskilip Þehir Stadyumu” olarak deðiþtirilmesi teklifi, meclisin ortak kararýyla kabul edildi ve bu tarihten itibaren Ýskilip Þehir Stadý’nýn ismi "Þehit Mikail Kaya Ýskilip Þehir Stadyumu" olarak deðiþtirildi.