ustbanner rsg

Haberin Tarihi :   11 Mart 2018 - 01:52

İskilip AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek´ten Önemli Açıklamalar

İskilip AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek´ten Önemli

Mustafa Lek’ten İskilip gündemini sarsacak açıklamalar!

Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, www.iskilipliyiz.com’a İskilip gündemine bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Mustafa Lek ile yaptığımız ropörtajın ilk bölümü bu gün sitemizde olacak.

Son zamanlarda artan tartışmalara açıklık getiren ve bazı iddialara cevaplar veren Lek, uzaktan İskilip’e müdahale etmeye çalışan isimlere de cevap verdi. Hastane ile ilgili açıklamalara da değinen Mustafa Lek, Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağını da sitemize açıkladı. Bu gün AK Parti İlçe Başkanı Lek ile yaptığımız ropörtajın ilk bölümünü sizlerle paylaşacağız..

Ropörtajda yer alan konuların şöyle:

-Belediye Başkanlığına Adaymı

- Hakkında Sosyal Medyada .Çıkan İthamlara ne cevab verdi?

-Çorum İskilip Yolu Bu sene Tamamlanacakmı?

-İskilip- Yolu İçin 10 Kilometrelik Söz alındımı ?

-İskilip Siyasetine İlçe Dışından STK Müdahale ediyormu?

-İskilip CHP İlçe Başkanı Ne Yapmak İstiyor ?

-İskilip İYİ Partisine Mesaj

-İskilip Kaymakamı ve  İl Genel Meçlis Üyesi Üzeyir Esenkaya Olayı

Mustafa Lek’ten İskilip gündemini sarsacak açıklamalar!

AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, İskilip´te görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ak Parti İlçe binasında yapılan toplantıya ilçe yönetiminden Tanıtım Medya Başkanı Cengiz Erdoğan, Siyasi ve Hukuki işler Başkanı Selim İstanbulluoğlu, Yerel yönetimler Başkanı Duran Bıyık, Ekonomi İşler Başkanı M. Fatih Boran, ilçe Sekreteri Mehmet Kestek katıldı.

Millete hizmet etme yolunda kurulan ve 16 senedir hizmetten başka bir gayesi olmayan, bölgesinde ciddi anlamda bir güç olduğunu dünyaya kanıtlayan bir partinin ve bu partiyi yöneten Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan gibi ferasetli bir liderin dava ve çalışma arkadaşları olmaktan son derece onur ve gurur sahibiyiz. Cumhurbaşkanımızın üzerindeki yükü almak için daha organizeli ve kişisel menfaatlerimizden çıkarlarımızdan uzak tam bir dava adamı gibi çalışma yapmaya gayret gösteriyoruz..Bizim AK Parti olarak hayallilerimiz var, bizim hayalimiz bu millete hizmet yolunda yapılacak olanları gerçekleştirmektir.Biz hayaller kuruyoruz arkasından bunları milletimize hizmet olarak sunuyoruz.Cengizhan’ın bir sözü var rüyaları gerçekleştirmek için doğduk.AK Parti´de bu Milletin hayallerini, rüyalarını gerçekleştirmek için kurulan bir parti olup 16 senelik icraatlarındada bunu birebir tescil etmiş,herkesime göstermiş bu hizmetler artarak katlanarak devam ediyor.

Gündemimizde 2019’daki yerel seçimler ve akabinde Cumhurbaşkanlığı, Milletvekilleriyle seçimleriyle ilgili bir ittifak Cumhur İttifakı oluşumu var bu ülkemizin birliği beraberliği ve Büyük Türkiye´nin menfaatleri için gayet olumlu bir adım.Milliyetçi Hareket Partisindeki başta Genel Başkanları Devlet Bahçeli olmak üzere bütün mensuplarına ben şahsım adıma teşekkür etmek istiyorum.Bu ittifakın oluşumundaki nedenlere baktığımız zaman altındaki yatan en büyük kaygı vatan kaygısı bunu açıkça görebiliyoruz.İdealist insanların vatanı için Devleti için bir ideali olan liderlerin kendi bireysel menfaatleri için değil veyahut tapartilerinin menfaatleri için değil Vatan ve Millet menfaatleri için yanyana geldiğine şahit oluyoruz. Bu ittifak 2019 seçimlerinde huzurlu rahat geçmesine birlik ve beraberlik içerisinde geçmesine imkansağlayacak.

İskilip olarak gecen hafta ülke kamuoyuna düşen, ülke gündeminde yer alan güzel bir organizasyon yapıldı.Bu organizasyonla ilgili ilk teklifler gerek şahsım olsun gerek Belediye başkanımızın şahsına olsun gerekse diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına olsun vatandaşımızdan, İskilip halkından geldi.Ben bunu birkaç yerde söyledim bizim arkadaşlarımızdan Hüseyin beye bir trafik polisi böyle bir organizasyon yaparsanız bir kazan dolma ben kendi maaşımdan vereceğim, yine aynı şekilde bir çok vatandaş,çünki İskilip insanı, İskilip vatandaşı Afrin´de  yapılan operasyonun bizim Misakimilli namusumuz olduğunun farkında . Bizim İstiklal ve istikbal mücedelemizin bir parçasının olduğunun farkındalar bu anlamda şuurlu, bunun bilincinde .Bu gelen teklifler üzerine Belediye Başkanımız´la yaptığımız görüşmeler sonucunda Belediye başkanımızın öncülüğünde,sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri belediye´ye davet ettik.Belediye başkanımız böyle bir organizasyonun vatandaşlar tarafından teklif edildiğini bununla ilgili orada bulunan arkadaşların görüşlerini sordu.orada bulunan sivil toplum kuruluşlarımız siyasi partilerimiz hiç sorgulamadılar onların destekleriylede 1 gün içerisinde 10 bin kişiye servis yapabileceğimiz organisazyonu ana hatlarıyla oluşturduk.BuorganisazyondaÇorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu,önemli girişimleri oldu.Organizasyonun yapılacağı yer ve mekanın ayarlanması, gerekli izinlerin alınması hususunda belediyemize yol göstericilik yaptı.İl başkanımız Mehmet Karadağ Çorum´da yapılan organizasyonla bu organizasyonu destekledi ve bu organizasyonun yapılacağı yerde gerekli izinlerin alınmasında o mahallin belirlenmesinde girişimlerde bulundu.Diğer Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu bu organizasyona katılarak bizleri Onore ettiler. Biz İskilipliler olarak bu organizasyonla tarafımızı belirledik.İskilipliler olarak Milli Mücadele döneminde yaptığımız gibi nasıl o yokluk döneminde canımızla,malımızla elimizdeki avucumuzdakiyle topladıklarımızla uçak aldıysak askerimize verdiysek bugünde canımızla malımızla biz devletimizin yanındayız bizim tarafımız devlet tarafıdır, bizim tarafımız Vatan tarafıdır Ezan, Bayrak tarafıdır.Biz İskilip olarak Elhamdülillah bunu gösterdik.

İskilip Yolu Bu sene bitecekmi?

Mustafa Lek ’”Firma yetkilileri yoğun çalışma içine girdiler,Çorum Çevre Yolundan tekrar İskilip yoluna bağlanacak yolla ilgili dolguyu yaptılar.Danaderesi içerisinde o bağlantının geleceği yerin inşası başlandı. Müteahhit gayretli bizim kendi hemşerimiz 22 ay süresi var ama müteahhittin söylediği ben bunu 22 aydan önce bitireceğim eğer bu sene ilklim şartları iyi olursa bundan sonraki süreç için gayretli hızlı bir çalışma var. Bu Yolla ilgili en önemli hususlardan biride yolun maliyetinden belli oluyor asfaltı BTS denilen kaliteli asfalt olacak, yani otoban asfaltları gibi olacak içerisinde sıcak asfaltın içerisinde, beton karışımıda olacak bu şekilde bu yolun 5-10 sene hiç sıkıntı görmeden çatlamadan kullanılacak.

Tosya Yolu İçin 10 Kilometrelik Söz Alındı mı?

Biz İlçe Başkanlığına geldiğimizde 13 Nisan 2016 tarihinde atandım.Atanma tarihinden sonra 27 Nisan´da yönetimimizi oluşturduk.Yönetimimizi oluşturduktan sonra İskilip´in bir dosyası olması lazım bugüne kadar yapılanlar neler ve bundan sonra İskilip´in istediği r neler .adı altında bir dosya hazırladık.

Taleplerimizin başında İskilip- Tosya Yolu, İskilip-Çankırı Yolu, İskilip- Çorum Yolu, İskilip-Oğuzlar Sahil Yolu, Gençlik Merkezi, Eğitimle ilgili taleplerimiz, sağlıkla,turizmle ilgili taleplerimiz tarımla ilgili taleplerimiz ve göletlerle ilgi dosyamızı hazırladık.İl başkanımız ve Milletvekillerimize teslim ettik.Bu dosyalarda İskilip olarak biz bunları istiyoruz dedik.Daha sonra bu talepleri içeren dosyayı AK Parti Genel Merkezine teslim ettik.

Daha sonra Temmuz ayında biz İskilip dolması ikram edelim Başbakanımıza bu dosyayı verelim ve İskilip´i tanıtalım, Genel Merkezde Teşkilat Başkan yardımcımız Murat Yıldırım bize destek oldu.13 Temmuz 2016 tarihinde AK Parti Genel Merkezinde İskilip Dolması İkramı yaptık.Başbakanımız Binali Yıldırım,Genel başkan yardımcıları, 81 İl başkanı, Belediye Başkanı, İl Genel Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı katıldı. Biz burada hem İskilip´imizi tanıttık,bunun yanında İskilip’le ilgili hazırladığımız bu dosyayı bizzat ben bu dosyayı Başbakanımız Binali Yıldırım´a elden verdim.Talihsizlik odurki biz geldikten 2 gün sonra 15 Temmuz´u yaşadık.Daha sonra bu medyaya yansıdı ben Siyaset Akademisinde ben birincilik aldım,ödül töreninde Başbakanımız hediye taktim etti.Ben Başbakanımızdan hediyeyi aldım ben yine İskilip´le ilgili dosyayı Başbakanımıza taktim ettim.

İskilip için atılması gereken her adımı attık, hem siyasi kanaldan hem de STK’larımız aracılığıyla yine İskilip´in yollarıyla ilgili taleplerimizi iletmek adına bizim hemşerimiz olan benim köylüm olan Ulaştırma Bakanlığı Üst bürokratlarından İsmail Çağlar´ı arkadaşlarımızla beraber ziyaret ettik.Dosyamız hazırdı İsmail beye dosyamızı verdik İsmail beyde bizi Bakan Yardımcımız Coşkun Akyürek görüştürdü. Bakan Yardımcımızla ilk görüşmemizi gerçekleştirdik. Görüşmemizde Bakan yardımcımıza İskilip hakkında bilgiler verdik İskilip´e davet ettik. Bakan  Yardımcımızda İskilip´e gelmeyi istediğini en çokta Atıf Hoca yüzünden gelmek istediklerini en kısa sürede program yapacağını yollarla ilgili gelişmeleride İskilip´e gelince bizzat yerinde incelemeler yaparak bizlerle görüşeceğini gelirken de Tosya İskilip yolunu kullanacağını söyledi.Daha sonra Bolu Çorumlular Derneği Başkanı Fikret Kısar bu görüşmeyi basın ve sosyal paylaşım sitelerinde görünce beni aradı Yapılan çalışmaları taktir ettiğini Bakan Yardımcısını tanıdığını Bolu´da Milletvekilliği İl Başkanlığı dönemimde beraber çalıştıklarını ifade ederek beraber tekrar Bakan yardımcımızı ziyaret edelim dedi..Sivil Toplum Kuruluşların sesine sessiz kalan bir parti değiliz onlara destek vermeye çalışan onlarla beraber hareket etmeye çalışan tabii ki ilkelerimiz menfaatlerimiz vede olacak işler doğrultusunda bi partiyiz ve tekrar birlikte dernek başkanımızla beraber bakan yardımcımızı ziyaret ettik.Sonuçta bakan yardımcımız İskilip´e Çankırı yolu üzerinden geldiler şantiyeleri ziyaret ederek orda yollarla ilgili gerekli talimatları Kastamonu ve Samsun Bölge Müdürlerine, şantiyemüttehitlerine verdiler, bizde burada güzel bir program yaptık sadece yolları içeren bir dosyamızı kendisine taktim ettim .Bunların içerisinde İskilip-Oğuzlar sahil yolu da vardı bakan yardımcımız ben bu yolu duymadım dedi bende bu konuda gerekli bilgileri kendisine durumu anlatarak bu yolun açılmasıyla beraber mesafenin kısaldığı mevcut yolun,virajlı olduğu yeni yapılacak yolun daha düz olacağı ve bununla beraber, Osmancık Dodurga Laçin, Oğuzlar gibi ilçelerin Ankara İstikametine gitmek için bu yolu kullanacağı buyüzden hem o ilçeler faydalanacak hemde bize katkı sağlayacağınıfizibilite olarak söyledim . Bakan yardımcımız bunun üzerine bu yolla ilgili proje çalışması başlattı.

Tosya Yolu proje çalışmaları bitmek üzere buraya bakan iki bölge var, Samsun Bölgesi, Kastamonu bölgesi bunlardan Kastamonu proje çalışması bitmiş, Samsun Bölgesininde bitmek üzere Tosya yoluyla ilgili Milletvekillerimizde bu süreci takip ediyor. Tosya Yolumuzu 2019 yatırım programına biz aldırmak için elimizden gelen cabayı göstereceğiz.Yolun yaklaşık tahmini maliyeti 500 milyonun üzerinde buda ciddi bir para bu yüzden bunun iyi bir alt yapısını hazırlamamız gerekiyor.Ben yaptım oldu veyahutta ben istiyorum ver böyle bir mantık yok bu işler kolay işler değil bu Tosya Yolu bugünün yolu değil İskilipli bunu kaç senedir konuşuyor ama şunu unutmamız lazım İskilip´in kaç senedir konuştuğu işleri AK Parti yapıyor başkası yapmadı ve bunuda yapacaksa  yine AK Parti yapacaktır. Bunda STK’lara biz arkadaşlarımıza olumlu yaklaşıyoruz adım atıyoruz destekliyoruz ama onlar olayı başka yerlere taraflara çeviriyorlar.. Sivil Toplum Kuruluşunun birinci görevin O sivil toplum kuruluşu olarak çalışma amaç gayelerin neyse onların faaliyetlerini gerçekleştirmek.Bunu gerçekleştirirken bu yolda gideceksin siyasete müdahale etmeyeceksin bu senin görevin değil.Bana yön vermeyeceksin bana yön vermeye çalışmayacaksın benim sana yön vermeye çalışmadığım gibi siyasetin içerisinde fitne dedikodu oluşturmayacaksın, iftiralar atmayacaksın işte bu sivil toplum kuruluşunun gücünü inandırıcılığını zayıflatır.

Onu itibarsız hale getirir , bu  ne amaçla yapılır ne maksatla yapılıyor ben anlamakta zorlanıyorum  ben bugüne kadar bir kişiye iftira attığım bir kişi hakkında yanlış veyahut ta belgesiz bir şey söylediğimi duyan  bilen  var mı ama adam çıkıyor diyorki cumhurbaşkanı gelirken senin      umrede ne işin var başkanım diyor sanane kardeşim sen kimsin ya teşkilatı başsız bıraktın diyor sen benim amirim değilsin memurum değilsin sen benim teşkilatımdaki başımdaki değilsin ben tarihte umreye gittiysem ben gerekli izinlerimi aldım il başkanımızdan iznimizi aldık teşkilat başkanımızdan iznimizi aldık onlarla görüşmeleri sağladık  bu aradaarkadaşlar şunu anlayamıyor öyle bir teşkilat yapımız var  ki silsile üzerine devam eden biz tek adam teşkilatı değiliz diyorlar ya  AK Partiye siz Tek adamsınız diye tek adam nedir o gittiği zaman ortada hiçbir şey yoktur ama biz tek adam teşkilatı değiliz biz organize bir yapıyız ben yoksam orda siyasi hukuk işleri başkanımvar benim tüm görevlerimi o yapar beni o temsil eder bu ilçe teşkilatını o temsil eder o yoksa teşkilat başkanı temsil eder ve burada bu teşkilat çark döner işte onlar bunu anlayamıyorlar çünkü hayatlarında teşkilatçılık yapmamışlar sivil toplum kuruluşunun üç kişiyle beş kişiyle kurmuşlar kendilerine padişah zannediyorlar böyle bir şey yok böyle bir dünyada yok ne ticaretten anlıyorlar ne siyasetten anlıyorlar ne de bürokrasiden  anlıyorlar açık söylüyorum ticareti bilen siyaseti  bilen    bürokrasiyi bilen gazetelere bu şekilde beyanatlar vermez milletvekillerini yıpratmak için ilçe teşkilatını yıpratmak için belediye başkanını yıpratmak için yaşanan haber gazetesi altında şovmenlik yapmaz bu çalışmalarla Tosya yolu olmaz Tosya yolu bu şekilde alınmaz Tosya yolu  alınacaksa nasıl İskilip’te biz Afrin için Mehmetçiğimiz  için birlik olduysak burada da geleceğiz o gururlarımızı kibirimizi kişisel menfaatlerimizi bi tarafa bırakacağız bu işin muhatabı kim AK Parti ilçe başkanlığı etrafında kenetleneceğiz içeride belki kavgamızı yapacağız ama dışarıda yumruk gibi olacağız gideceğiz Tosya yolumuzu lisani münasip bir şekilde yetkililerden isteyeceğiz yaygara çıkarmayacağız, bu iş pankartla olmaz biz pankart partisi değiliz pankart asarak hizmet alan birisini gördünüz mü adam takmış ben pankart asacağım hizmeti alacağım Çorumda astırmadılar ben Bolu’da asacağım astın mı Bolu´da  böyle olmaz bu siyaset 1980 den önceydiartık siyaset değişti artık dünya değişti sen değişmediysen kaybolur gidersin Tosya yoluyla şunu söylüyorum Milletvekillerimizle İl başkanımızla beraber ciddi olarak çalışıyoruz Tosya yolumuzu 2019 yılı yaptırım  programına sokabilmek adına ne gerekiyorsa yapacağız bu bir söz değildir biz gayretimizi ortaya koyuyoruz İnşallah gerçekleşir bunun gerçekleşmesi için bu suyu bulandıranlardan İskilip adına şikâyetçiyim.  İskilip halkınada bu suyu bulandıranları şikayet ediyorum bilinki bu Tosya yolu gecikiyorsa bu zihniyetin yüzünden gecikiyor.Bu Tosya yolu 60 senedir yapılmadıysa bu zihniyetin yüzünden yapılmadı.2 senede bizim katettiğimiz mesafe ortadadır. 2 sene öncesindeki mesafe ortadadır bugüne kadar ortada bir şey yok hiç kimse yok Tosya yolunun projeleri hazırlanmış bitme safhasına gelmiş arkadaşın biri çıkıyor yemek hazırlandı yemeği yiyecek biri lazım yemeği ben yiyeceğim diyor Tosya yolunu ben yaptırıyorum hadi oradan hadi

İskilip Atıf Hoca Hastanesinde Son Durum Ne ?

İl Sağlık Müdürlüğüne devri yapıldı. Yalnız yapılırken devri  gecici kabul eksiklerle beraber yapıldı.Hastane içerisinde bir tarafta Mütahit çalışıyor,bir taraftanda İl sağlık Müdürlüğü ekipleri çalışıyor. Mütahitin iş alanıyla ilgili sıkıntıları var. En büyük sıkıntımız elektirik sıkıntısı elektirik tesisatında yanlış bağlamalar yapılmış İl Sağlık Müdürlüğü müdahil olamıyor.Elektirik işiyle ilgili şuanda Mütahide bilgiler verildi,TOKݨ´ ye bilgiler verildi. Elektirik işi bittikten sonra az bir suremiz kaldı.Hastaneye taşınma işlemi başlıyacak.