Haberin Tarihi :   12 Ocak 2020 - 04:01

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük´ten Bomba Açıklamalar

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük´ten Bomba

İskilip Belediyesi Başkanı Ali Sülük, Atatürk Orman Çiftliği’nde gazetecileri ağırladı.Ali Sülük belediye faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Programa Milliyetçi Hareket Partisi İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı, Kadın Kolları Başkanı Semra Mucu, MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Uçar, Ülkü Ocağı Başkanı Muhiddin Kalender, Belediye Meclis Üyesi Murat Kiraz ve gazeteciler katıldı.

Başkan Ali Sülük konuşmasında,"Çorum Milletvekilleri ile görüşmeler yaptığını ama milletvekillerinin göreve geldiği süre içerisinde ilçeye 1 lira faydalarının dokunmadığını söyledi. Başkan Ali Sülük, “Keşke çıksalar deseler ki bu süreçte biz de şunu yaptık deseler bende sizlerle birlikte özür dilerim. Ama İskilip’e gelip bana uğramadan gidiyorlar. Ben particilik yapmıyorum. İskilip olarak düşünüyorum. İskilip’e vekiller vasıtasıyla verilen 1 lira yok”

BELEDİYE KREDİ BİLE ALMAKTA ZORLANIYOR

Belediyenin mali olarak önceki dönem yönetiminin yaptığı yanlışlar sebebi ile sıkıntılı bir süreçte olduğunu ifade eden Sülük, borç batağına soktukları bir belediye varken kredi ile geziler düzenlendiğini ve belediyenin şu an kredi almakta bile zorlandığını söyledi.

“REKTÖRLÜĞÜN BURAYA KENDİ EVLADI GÖZÜYLE BAKMASI LAZIM”

Başkan Sülük, yüksek okul ile ilgili olarak ta "Yüksek okul konusunda kimseden yardım isteyemem. Çünkü iş adamlarını yüksek okul konusunda daha önce yıpratmışlar. Okul konusunda ilçe halkının güveni sarsıldı. Yüksek okulun enkazı ortada iken, yüzme havuzu yapmaya ihtiyaç yok. Önce okulu bitirin sonra havuz yapın. Çorum’daki çocuklar bizim çocuklarımızsa İskilip’teki çocuklarda bizim çocuklarımız. Rektörlüğün buraya kendi evladı gözüyle bakması lazım. Gerekirse yıkar geri yaparız diyorlar, yapında ister yıkarak ister başka şekilde ama artık bitirin" dedi.

“BELEDİYEYE GELİR GETİRİCİ FAALİYETLERİ ARTIRMAYI PLANLIYORUZ”

Belediye gelirlerinin çoğaltılması için çalışmalar yapıyoruz diyen Başkan Ali Sülük, “ Belediye’ye gelir getirici faaliyetleri artırmayı planlıyoruz. Atatürk Ormanı Çiftliği içerisine inşa edilen çok amaçlı salonun kapasitesini artıracağız. Arka tarafa küçük bir hayvanat bahçesi oluşturmaya başladık. Buraya canlı müzik yapılacak bir alan oluşturacağız. İçinde bulunduğumuz tesisin belediyeye maddi anlamda gelir getireceğini düşünüyoruz. Kum Ocağını faaliyete geçireceğiz. İlçemize Parke Üretim Tesisini kuruyoruz. İki tane butik otelimiz var. Sosyal projelerimiz mevcut” şeklinde konuştu.

İSKİLİP TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

İskilip Kalesi ile ilgili konuşan Başkan Ali Sülük, “Surlarının yapımı da daha önceki gelen ödenek bitene kadar şirket şu anki durumuna getirdi. Ödenek bittiği için şirket çalışmayı bıraktı. Belediye olarak oraya herhangi bir müdahale etme şansımız yok. Müdahale edebileceğimiz tek konu oraya tekrar ödenek çıkmasını sağlayıp Kültür Bakanlığı’nın yarım kalan işinin tamamlanması olabilir. Surların yapımı ve aydınlatma işi bittikten sonra içerisiyle ilgili peyzaj çalışmalarını yaptırdık. Kale içi peyzajı ve asma köprü projemiz DOKAP’ta bunlar onaylanırsa İskilip turizmine büyük katkı sağlayacak. Dokap’a sunduğumuz üç önemli projemiz var. Biri Asma Köprü Projesi diğeri Çilek Fidesi Yetiştiriciliği Projesi diğeri de Arastaların Restorasyonu ile ilgili proje sunduk cevap bekliyoruz. Turşu fabrikamızın projesi onaylandı” ifadelerine yer verdi.

“KAZAKİSTAN İSKİLİP İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR”

İskilip Belediyesi tarafından oluşturulan Abay Kunanbay oda ve parkı açılına değinen Ali Sülük açılışa katılan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekul ile dostluk bağlarını güçlendirdiğini dile getirerek, “Abay Kunday, Kazakistan için değerli bir şahsiyet. Bir büyükelçinin İskilip’e gelmesi çok önemli. Kazakistan’da son 1 ayda tüm televizyonlarda İskilip tanıtıldı. İskilip esnafı için Kazakistan’ın ayakkabı konusunda önemli bir pazar olabileceğini düşünüyorum. Marangozluk konusunda da yüzde 97’lik bir pazar İskilip’e açıldı. Marangozhane ve tamirhane konusunda tüm ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz” diyerek konu hakkında görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

ASFALT VE PARKE ÜRETİM TESİSİ

Belediye olarak Asfalt ve parke üretim tesislerinin kurulumuna başladıklarını, belediyenin öz kaynakları ile bu iki kıymetli yatırımı yaptıklarını, üretken belediyecilik anlayışıyla kısa zamanda çevre ilçelere parke satarak belediyeye gelir getireceklerini söyledi.

CEZAEVİNİN OLDUĞU YERE TOKİ YAPILMASINA KARŞIYIM GÜCÜM YETERSE ENGELLERİM

Başkan Ali Sülük, ayrıca GES Projesinin yapımının şu an durduğunu daha önce tahsis edilen yerin projeye uygun olmadığını uygun bir alan belirlendiğinde projenin tamamlanacağını söyledi.

Hapishanenin bulunduğu yere TOKİ yapılması hakkında soruyu yanıtlayan Başkan Ali Sülük, “Hapishane boşaltıldıktan sonra buraya Millet Bahçesi oluşturmak istedik ama talebimiz reddedildi. Biz oraya Millet Bahçesi yapmayı planlıyoruz. TOKİ konusunda belediye olarak bir takım yerler gösterdik. Sayın Oğuzhan Kaya beni aradı TOKİ Yapılmasını istediğimiz yerlerin krokilerini istedi. En kısa zamanda dönüş yapacak. İktidar Partisi Milletvekillerimizle iş birliği yaparak en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Bana sorarsanız ben hapishanenin olduğu bir yere TOKİ yapılmasına karşıyım. Gücüm yeterse engellerim” dedi.

Etiketler :